KUNCI JAWABAN Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA SMK MA Semester 1 Kurikulum 2013. Contoh soal UAS atau PAS Bahasa Inggris kelas 12 semester 1 dalam artikel ini beserta kunci jawaban. Materi yang digunakan sebagai contoh soal UAS atau PAS Bahasa Inggris kelas 12 semester 1 salah satunya offer sentence atau kalimat menawarkan, penggunaan verb dan grammar.

Berikut ini contoh soal Ujian Akhir Semester (UAS) atau Penilaian Akhir Semester (PAS) mata pelajaran Bahasa Inggris kelas 12 semester 1 mulai dari pilihan ganda hingga esai. Berdasarkan kisi-kisi yang telah diajarkan di sekolah, materi untuk contoh soal UAS atau PAS Bahasa Inggris kelas 12 semester 1 terdapat pada kurikulum.


KUNCI JAWABAN Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA SMK MA Semester 1 Kurikulum 2013

Yuk, buat adik-adik yang akan menghadapi UAS PAS dan mencari bahan untuk soal UAS Bahasa Inggris kelas 12 SMK SMA semester 1, simak artikel ini hingga selesai. Adanya kunci jawaban ini diharapkan bisa menjadi sebuah referensi atau bahan evaluasi dalam proses belajar kalian.

Inilah contoh soal UAS Bahasa Inggris Kelas 12 semester 1 Kurikulum 2013 beserta jawabannya bisa PDF DOC. Meskipun dalam artikel ini telah kami sajikan kunci jawaban, tentu akan lebih baik lagi jika para siswa terlebih dahulu mencoba untuk mengerjakannya.

Selain itu, juga terdapat soal mengenai perbedaan dalam penggunaan have, had, dan has. Siswa dapat mempelajari buku Bahasa Inggris kelas 12 semester 1 yang telah disediakan oleh sekolah.

Sebagian besar contoh soal UAS atau PAS Bahasa Inggris kelas 12 semester 1 dalam artikel ini, sudah sesuai dengan kisi-kisi UAS, PAS Bahasa Inggris kelas 12. Sebagian besar contoh soal UAS atau PAS Bahasa Inggris kelas 12 semester 1 dalam artikel ini, sudah sesuai dengan kisi-kisi UAS, PAS Bahasa Inggris kelas 12.

KUNCI JAWABAN Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA SMK MA Semester 1 Kurikulum 2013

Pilihan Ganda

1. Why do farmers prefer considering the only available nutrients to the total quantities of nutrient found in the soil? Because …

A. they do to know how to obtain all the nutrients

B. chemical analyses indicate that the soil constrains all the nutrients needed

C. the nutrient are in the soil

D.most of the nutrients are bound in compounds

E. some of the nutrients are found in the atmosphere

Jawaban : D. Pembahasan: Kata because of this (paragraf 3), maka sebabnya ada pada kalimat sebelumnya: Much of this potential supply, however, is bound tightly in forms that are not released to crops fast enough to give satisfactory growth. Kata Much lebih cocok dengan kata most.

2. The following sentence is the expression to offer(menawarkan) a help …

A. No, Thanks
B. May i help you ?
C. Yes , Please
D. Thank you very much

Jawaban: B

2. If I …. wings, I would fly around the world.

A. Have
B. Has
C. Had
D. Having

Jawaban: C

KUNCI JAWABAN Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA SMK MA Semester 1 Kurikulum 2013

Baca Juga :  Kunci Jawaban Tematik Kelas 5 Tema 7 Faktor-faktor Pendorong Terjadinya Penjelajahan Samudra Bangsa-bangsa Eropa

3. Which of the following elements is not taken up from the soil?

A. Potassium

B. Magnesium

C. Carbon

D. Calcium

E. Sulfur

Jawaban : C. Pembahasan: The plan obtains carbon and hydrogen dioxide from the atmosphere. Carbon dan hydrogen diambil dari atmosphere.

4. …….like a cup of coffee?

A. Should i
B. Do i
C. Can i
D. Would you

Jawaban: D

5. The topic of paragraph three is about …

A. the result of chemical analyses

B. the requirements of crop plants

C. giving satisfactory growth to the plants

D. measuring the available nutrients supply

E. the abundant of nutrients in the soil

Jawaban : E. Pembahasan: pada kalimat pertama paragraf ketiga sudah jelas.

6. If Budi had asked me, I _____ emailed the documents.

A. Will have
B. Has
C. Will
D. Would have

Jawaban: D

7. How many elements which are not very important can be found in the plants?

A. Three

B. Five

C. Seven

D. Nine

E. Sixteen

Jawaban : B. Pembahasan: paragraf kedua, contains sodium, iodine, and cobalt (3), dilanjutkan kalimat berikutnya, silicon and alumunium (2). Jadi ada 5.

KUNCI JAWABAN Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA SMK MA Semester 1 Kurikulum 2013

8. If I…..a lot money, I will…..to london(Type 1)

A.Has – Go
B. Have – Go
C. Have – Goes
D. Has – Goes

Jawaban: B

9. “The plant obtains carbon and hydrogen dioxide …” (paragraph 2). Obtains means…

A. gets

B. takes

C. puts

D. gives

E. has

Jawaban : A. Pembahasan: obtain artinya mendapatkan (gets).

10. Extended Family in indonesia is …..

A. Keluarga bahagia
B. Keluarga kecil
C. Keluarga besar
D. Keluarga diperpanjang

Jawaban: C

Read the following text and answer number 11-13!

Once upon a time, a rabbit wanted to cross a river but he could not swim. He had an idea. He saw a boss of crocodile swimming in the river. The rabbit asked the boss of crocodile, “How many crocodiles are there in the river?” The boss of crocodile answered, “We are twenty here.” “Where are they?” the rabbit asked for the second time. “What is it for?” the boss of crocodile asked.

“All of you are good, nice, gentle and kind, so I want to make a line in order. Later I will know how kind you are,” said the rabbit. Then, the boss of the crocodile called all his friends and asked them to make a line in order from one side to the other side of the river. Just then, the rabbit started to count while jumping from one crocodile to another: one … two … three … four … until twenty, and finally, he thanked all crocodiles because he had crossed the river.

11. The story mainly tells us about …

A. twenty crocodiles

B. the boss of the crocodile

Baca Juga :  JADWAL SIM KELILING Yogyakarta Minggu 31 Oktober 2021

C. a rabbit and twenty crocodiles

D. a rabbit and the boss of crocodile

E. the boss of the crocodile and ail his friend

Jawaban : C. Pembahasan: Judul untuk jenis text Narrative itu 90% diambil dari tokoh ceritanya.

12. We know from the first paragraph that the rabbit actually wanted …

A. to cross the river

B. to swim across the river

C. to meet the boss of crocodile

D. to know where the crocodiles are

E. to know the number of crocodiles there

Jawaban : A. Pembahasan: actually (sebenarnya) rabbit ingin…

KUNCI JAWABAN Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA SMK MA Semester 1 Kurikulum 2013

13. All of you are good, nice, gentle, and kind …” (Paragraph 2)

The underlined word is synonymous with …

A. wild

B. diligent

C. cheerful

D. easygoing

E. honorable

Jawaban : E. Pembahasan: yang paling tepat adalah honorable.

14. Tanggal jatuh tempo in english is …

A. Date
B. Due month
C. Dated
D. Due dates

Jawaban: D

15. ” can I help you . Miss ? ” The underlined sentence is the expression of ………

A. Asking for a helping
B. Offering service /help
C. Offering a thing
D. Giving opinion

Jawaban: B

16. If I had …. you were coming, I would have prepared a delicious meal.

A. Know
B. Known
C. Knew
D. Knowed

Jawaban: B

17. The correct sentence to express a suggestion is . . . . .

A. If you want to be healthy, consume enough vitamin.
B. If you want to be a better person, you have to have a positive attitude.
C. If you want a better view, why don’t you get to the rooftop.
D. If I have a lot of money, I will move to Switzerland.

Jawaban: A

18. The sentence above is the form of . . . . . .

A. If clause + suggestion
B. If clause + general truth
C. If clause + imperative
D. If clause + reminder

19. Mr. Win : Hello, Miss Wilis. Would you like a cup of coffee? I’m just making some.
Miss Wilis : Oh, yes please. That would be lovely.

The underlined ‘Oh, yes please. That would be lovely’ expression expresses …

A. Offering something
B. Offering help
C. Refusing an offer
D. Accepting an offer

Jawaban: D

20. Choose the following sentences with expression of hope…..

A. I need a nice house
B. I would like to have a nice house
C. Hopefully I have nice house
D. I like a new house

Jawaban: C

21. Arrange the following sentences into a good paragraph of procedure text.

1. Add the coconut milk, stir, continue simmer to enhance flavor.

2. Fry the grinded spices with 2 spoons of vegetable oil.

3. Serve your white chicken curry while hot.

4. Boil chicken. Allow 2 cups of broth to remain in the pot.

5. Add the spices into the boiled chicken; turn to low heat until it is tender.

Choose the correct answer:

A. 4 – 2 – 5 – 1 – 3
B. 4 – 5 – 1 – 2 – 3
C. 2 – 4 – 5 – 1 – 3
D. 2 – 5 – 1 – 2 – 3

Baca Juga :  Kunci Jawaban Kelas 2 SD Tema 3 Halaman 5, 6, 7, 8, 9 Subtema 1 Pembelajaran 1 Buku Tematik, Tugasku Sehari-hari

Jawaban: C

KUNCI JAWABAN Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA SMK MA Semester 1 Kurikulum 2013

Essai

1. Student Volunteers Needed!

On Saturday, December 12th, from 10 A.M. until 4 P.M., Ma’arif Islamic Senior High School will be holding a music festival in the school hall. The special event will feature a variety of professional musicians and singers.

TASK TIME DATE Make posters 1 P.M. to 4 P.M. December 5th. Set up gym 11 A.M. to 4 P.M. December 11th. Help performers 9 A.M. to 4 P.M. December 12th. Welcome guests 10 A.M. to 2 P.M. December 12th. Clean up gym 4 P.M. to 7 P.M. December 12th

Interested students should speak with Ms. Rifa, the music teacher. Students who would like to help at the festival must have written permission from a parent or guardian.

a. What time will the festival begin?

b. What job will be done the day before the festival begins?

c. Who is told to talk to Ms. Rifa?

Jawaban

a. 10 A.M

b. Setting up the hall

c. Students

2. Translate into english or Indonesia!

a. Jika kamu mencampur warna biru dan merah,Kamu Akan mendapatkan warna ungu

b. I saw their watch made from Gold. I wonder how expensive is it.

c. Tania kinda hate those strawberry jam inside her toast. It feels too sour, she said.

Jawaban:

a. if you combine blue and red, you get purple color

b. Aku melihat jam tangan mereka terbuat dari emas. Aku membayangkan betapa mahal harganya

c. Tania agak benci selai stroberi di dalam roti panggangnya. Rasanya terlalu asam, kata dia.

3. Lengkapilah kalimat berikut ini

a. I would be very happy, if my mother … me much money now.

b. Do you like playing football? No, . . .

c. We are from Indonesia. One of traditional music of . . . . country is Angklung. (we)

Jawaban:

a. Gave

b. I don’t

c. Our

4. …… (a), my family and I went to Pasir Putih beach. We went by own car. We left our house at 08.00 a.m. and …… (b) there at 09.00 a.m. I felt …… (c). We played with sand and swam in the area. After we felt tired we had lunch together and played again. At 03.00 p.m. we went back.

Jawaban:

a. Last Holiday

b. Arrived

c. Happy

Demikian informasi terkait contoh soal UAS Bahasa Inggris kelas 12 SMK SMA MA semester 1 Kurikulum 2013 tahun 2022.***

*Disclaimer

1. Konten ini dibuat untuk siswa atau orang tua dalam proses evaluasi belajar dalam menemukan soal dan kunci jawaban.

2. Artikel ini tidak mutlak menjamin kebenaran jawaban.

3. Jawaban bersifat terbuka, dimungkinkan bagi guru atau siswa mengeksplorasi jawaban lain yang lebih baik.

KUNCI JAWABAN Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA SMK MA Semester 1 Kurikulum 2013

Sumber :


Live Streaming