Soal Latihan PAT Bahasa Inggris Kelas 10 SMA MA SMK dan Kunci Jawaban UKK Semester 2 Tahun 2022. Latihan soal PAT UKK Bahasa Inggris kelas 10 SMA MA bisa adik-adik pelajari dan pahami di rumah karena sudah dilengkapi dengan kunci jawaban.

Terdapat 15 Contoh soal Latihan Bahasa Inggris yang akan membantu adik-adik belajar sebagai bahan referensi dan evaluasi selama belajar di semester 2 Tahun 2022.



Baca Yuk :

Berikut ini kumpulan latihan soal PAT (Penilaian Akhir Tahun) kelas 10 SMA MA pelajaran Bahasa Inggris terlengkap dan terbaru.

Soal Latihan PAT Bahasa Inggris Kelas 10 SMA MA SMK dan Kunci Jawaban UKK Semester 2 Tahun 2022

Diharapkan setelah memahami betul latihan soal Bahasa Inggris di bawah ini, adik-adik kelas 10 SMA MA akan mendapatkan nilai 100 sesuai hasil belajar dan materi yang sudah dipelajari bersama.

Berikut ini kunci jawaban soal PAT Bahasa Inggris Kelas 10 SMA MA.

For question 1 – 5 fill in the blank sentences with the right form of Simple past tense or Present Perfect tense!



1. Up to now, Mr. Irsyad …..our class five test.
A. give
B. gave
C. has given
D. have given
E. have been given

Jawaban: C

Soal Latihan PAT Bahasa Inggris Kelas 10 SMA MA SMK dan Kunci Jawaban UKK Semester 2 Tahun 2022

2. Ina ….. Ririn Dwi Ariyanti since senior high school. They ….. classmates.
A. has known – were
B. have known – were
C. knew – have
D. knew-has been
E. have been known-were

Jawaban: A

3. Andy: Have you ever been to Australia?
Nana: I…..there in all my life.
A. was not
B. were not
C. has not been
D. has never been
E. have never been

Jawaban: E

4. I still do not understand the lesson even though Mrs. Ratna ….. it three times.
A. explained
B. has explained
C. has been explained
D. have explained
E. have been explained

Jawaban: B

5. Danang and I are twins. We ….. a very special bond since we ….. born.
A. had – was
B. has had – was
C. have had – were
D. has been had – was
E. have been had – were

Jawaban: C

Soal Latihan PAT Bahasa Inggris Kelas 10 SMA MA SMK dan Kunci Jawaban UKK Semester 2 Tahun 2022

6. Farin ….. four different languages since she ….. child.
A. has learnt – was
B. have learnt – were
C. learnt – have been
D. learnt – have been
E. learnt – were

Jawaban: A

The following text is for numbers 7 to 10

The old witch locked Hansel in a cage and set Gretel to clean the house. She planned to eat them both. Each night the children cried and begged the witch to let them go.

Meanwhile, at home, their stepmother was beginning to wish she had never tried to get rid of the children. “I must find them,” she said and set off into the forest.

Many hours later, when her feet were tired from walking and her lips were dry from thirst, she came to the cottage belonging to the witch.

The stepmother peeped through the window. Her heart cried out when she saw the two children. She picked up the broom leaning against the door and crept inside. The witch was putting some stew in the oven when the stepmother gave her an almighty push. The witch fell into the oven and the stepmother shut the door.

‘Children, I have come to save you,’ she said hugging them tightly.
‘I have done a dreadful thing. I hope in time you will forgive me. Let me take you home and become a family again.’ They returned to their home and the stepmother became the best mother anyone could wish to have, and of course they lived happily ever after!

Soal Latihan PAT Bahasa Inggris Kelas 10 SMA MA SMK dan Kunci Jawaban UKK Semester 2 Tahun 2022

7. “The witch fell into the oven and the stepmother shut the door.” (Paragraph 4).
The word “shut” can be replaced by the word …..
A. marked
B. painted
C. opened
D. polished
E. closed

Jawaban: E

8. From the text we know that …..
A. two children went to school for the first time
B. a witch who is really kind
C. a father who begged a witch for money
D. a stepmother who saved her children from a witch
E. two children saved their stepmother from a witch

Jawaban: D

9. What happened to the witch at the end?
A. she locked Hansel in a cage
B. she planned to eat Hansel & Gretel
C. she fell into the oven
D. she hated the children
E. she set Gretel to clean the house

Jawaban: C

Soal Latihan PAT Bahasa Inggris Kelas 10 SMA MA SMK dan Kunci Jawaban UKK Semester 2 Tahun 2022

10. How did the stepmother find her children?
A. she walked into the forest
B. she got tired and met her children
C. she peeped through the window of the witch’s cottage
D. she fell into the cliff
E. she was pushed against the wall

Jawaban: C

This text is for questions no. 11-13

The Great Wall of China

The Great Wall, or Chang Cheng in Chinese, is massive. It begins in the east at the Yellow Sea, travels near China’s capital, Beijing, and continues to west through numerous provinces. It winds like a snake through China’s varied terrain for thousands of miles. Smaller walls extend from the main wall.

According to conservative estimates, the Great Wall’s length is approximately 2,400 miles. Its thickness rangers from 15-30 feet wide, and it reaches in height to about 25 feet. The Great Wall has been considered as one of the world’s wonders. The Great Wall is undeniably one of humankind’s most prominent and enduring architectural feats. It is a testament to people’s ability to plan, organize, create and work diligently together. The wall is a monument to the Chinese civilizations, one that came at great costs and through countless sacrifices.

11. How Thick is the Great Wall?

a. 15-25 feet wide

b. 10-25 feet wide

c. 15-30 feet wide

d. 15-35 feet wide

e. 15-20 feet wide

Answer: c

Soal Latihan PAT Bahasa Inggris Kelas 10 SMA MA SMK dan Kunci Jawaban UKK Semester 2 Tahun 2022

12. Where is the Great Wall located?

a. China

b. Hong Kong

c. Taiwan

d. Macau

e. Mongolia

Answer: a

13. Where does the Great Wall begin?

a. in the south at the yellow Sea

b. in the north at the Red Sea

c. in the south-east at the Yellow Sea

d. in the north west at the Yellow Sea

e. in the east at the Yellow Sea

Answer: e

14. Yuri … to Bali with her sister.

a. go

b. gone

c. goes

d. goer

e. goers

Answer: c

Soal Latihan PAT Bahasa Inggris Kelas 10 SMA MA SMK dan Kunci Jawaban UKK Semester 2 Tahun 2022

15. Kevin …roses for his grandmother who … in Jakarta.

a. buys, live

b. buy, lives

c. buys, lives

d. buy, live

e. bring, lives

Answer: c

Disclaimer:

1. Soal dan kunci jawaban ini dibuat di bawah pengawasan dan tim ahli dan guru berkompeten.

Soal Latihan PAT Bahasa Inggris Kelas 10 SMA MA SMK dan Kunci Jawaban UKK Semester 2 Tahun 2022

Sumber :

Baca Yuk :



Artikel Pilihan :


Tags : , , ,

Artikel Sebelumnya : « | Artikel Sesudahnya : »
Streaming Now