Kunci Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP MTs Semester 2, Asking and Giving Opinion. Asking and Giving Opinion merupakan materi awal kelas 7 SMP MTs di pembelajaran Bahasa Inggris semester 2 ini. Berikut soal materi Bahasa Inggris kelas 7 SMP MTs semester 2 tentang Asking and Giving Opinion.

Untuk mengetahui lebih detail bagaimana mana contoh materi dari Asking and Giving Opinion berikut ini terdapat kunci jawaban Bahasa Inggris semester 2 kelas 7 SMP MTs.

Baca Yuk :

Kunci Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP MTs Semester 2, Asking and Giving Opinion

Dikutip dari buku.kemdikbud.go.id Bahasa Inggris Terpadu kelas 7 SMP MTs, berikut contoh kalimat dari beberapa soal Bahasa Inggris tentang Asking and Giving Opinion.

A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !

1. Let’s Listen to the song :
a. Identify the meaning of the song
b. Identify rhyming words
c. Name singular and plural nouns
2. I Love Things around Me
a. Things in the classroom
b. Things in my bag
c. Parts of the house
d. Animals in my school and my home
3. She’s so nice
a. Describing people
b. Describing animals

I. Read the text below and answer the questions!
The text is for number 1-5

Mrs. Julie
Mrs Julie is my aunt. She is an English teacher at SMPN
Sukabumi . She is 35 years old. She is tall and beautiful. She

has round eyes, and a pointed nose. She has straight hair.
Her hair is fairly black. She has white skin. She is very smart.
She is also very diligent  and patient. She never angry to her
student. She is a kind teacher and we love her very much.

1. What is Mrs. Julie?
2. How old is she?
3. How does her nose look like?
4. Is she beautiful?
5. What is the colour of her skin?

II. Choose the right answer by crossing the letter a, b, c or d!
6. Mrs. Nuris always … to her school.
a. driving her car
b. is driving her car
c. drive her car
d. drives her car

7. (+) She reads a magazine everyday.
(-)  ……………………………………………
a. She doesn’t read a magazine everyday.
b. Does she read a magazine everyday?
c. She don’t read a magazine everyday.
d. She didn’t read a magazine everyday.

8. My pet likes to eat so it is very….
a. thin
b. short
c. funny
d. fat

Text for number 9-13

I have a dream, a fantasy
To help me through reality
And my destination makes it worth the while
Pushing through the darkness, still another mile

Kunci Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP MTs Semester 2, Asking and Giving Opinion

9. What is the last word of line 4?
a. pushing
b. darkness
c. mile
d. while

10. What is the meaning of destination in line 4?
a. tujuan
b. keajaiban
c. kegelapan
d. berharga

11. Mile is the same rhyme with …
a. dream
b. while
c. destination
d. another

12. I’m very thirsty. I need … of water.
a. a plate of
b. a bowl of
c. a bottle of
d. a piece of

13. She has … fried rice for breakfast.
a. a plate of
b. a glass of
c. a bottle of
d. a cup of

14. I have a lot of….
a. moneys
b. monies
c. a money
d. money
15. I have … orange in my bag.
a. a
b. an
c. some
d. any
16. There are three … in the classroom.
a. box
b. boxs
c. boxes
d. boxies

17. There are five students in the classroom.
………. Dania, Vida, Rani, Jihan and Firya.
a. She is
b. He is
c. I am
d. They are

Kunci Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP MTs Semester 2, Asking and Giving Opinion

18. Mr. Anwar is a pilot.
……. a kind man.
a. She is
b. He is
c. We are
d. They are

19. …… thirty five students in my classroom.
a. There are
b. There is
c. That is
d. This is

20. My mother has two….
a. baby
b. babys
c. babyes
d. babies

21. There are pencil, pen, eraser and sharpener in the ….
a. pencil case
b. kitchen
c. toilet
d. book

22. The students are sitting on the ….
a. table
b. flag
c. chair
d. pen

23. The students borrow the books in the ….
a. toilet
b. library
c. canteen
d. school yard

24. There are tomato and chili trees in the …..
a. kitchen
b. bathroom
c. dining room
d. garden

25. This is a …… It comes from Africa. It has black and white stripes.
It has four legs and long tail. It eats grass.
a. lion
b. tiger
c. zebra
d. cow

III. Complete the text below!
My name is Andar. I live at Jl.Benteng No.20 Sukabumi. I have a big house. It’s painted blue. There are two lamps, a sofa and a carpet in the………………………..(26). There are blanket, pillow and bolster in the …………………………..(27). We have breakfast every morning in the……………………….(28). My mother is very kind. She always makes delicious food for me. My mother cooks in the……………………………..(29). My father is a policeman. He drives his car to his office everyday and my father puts his car in the…………………….(30). We love my house very much.

Kunci Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP MTs Semester 2, Asking and Giving Opinion

KUNCI JAWABAN

I.
1. She is a teacher
2. 35 years old
3. a pointed nose
4. Yes, she is
5. white

II.
6. D
7. A
8. D
9. C
10. A
11. B
12. C
13. A
14. D
15. B
16. C
17. D
18. B
19. A
20. D
21. A
22. C
23. B
24. D
25. C

Kunci Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP MTs Semester 2, Asking and Giving Opinion

III.
26. living room
27. bedroom
28. dining room
29. kitchen
30. garage

Sumber : https://www.kunci-jawaban.id/kunci-jawaban-kelas-7-smp-mts-semester-2-soal-bahasa-inggris-asking-giving-opinion/

Baca Yuk :

Artikel Sebelumnya : «
Artikel Selanjutnya : »

Tags: , , , , ,

Streaming Now