Phiradio Pindah Ke http://phiradio.tikomdik-disdikjabar.id

DOWNLOAD Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK Beserta Jawabannya Ganda dan Essay Kurikulum 2013 Tahun 2022. Artikel ini membahas tentang 50 Soal Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 2 dan Jawabannya, Kumpulan Soal Bahasa Inggris dan Kunci Jawaban SMA

Pelajari juga soal selain contoh 50 Soal Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 2 dan Jawabannya supaya dapat hasil yang maksimal.

Baca Yuk :

DOWNLOAD Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK Beserta Jawabannya Ganda dan Essay Kurikulum 2013 Tahun 2022

Berikut DOWNLOAD 40 Soal Bahasa Inggris Kelas 10 Beserta Jawabannya Ganda dan Essay Kurikulum 2013 Tahun 2022. Gunakan sebagai bahan belajar contoh 50 Soal Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 2 dan Jawabannya

Berikut adalah soal PAT Bahasa Inggris kelas 10 semester 2 dan kunci jawaban, contoh soal Bahasa Inggris kelas 10 tahun 2022.

Pilihlah salah satu jawaban yang paling tepat pada pilihan A, B, C dan D di bawah ini!

Read the text below to answer questions no 1-4!

The police thought that two burglars started the robbery at 151 Pattimura street on Sunday afternoon. The burglars broke into the students’ room while they were going to a football game. They never thought that while they were away, burglars would break into their boarding house.

1. The communicative purpose of this text is ……
A. to retell events for the purpose of informing
B. to present perspective points about an issue
C. to describe the way they are
D. to acknowledge readers about informative events
E. to share an amusing incident

Jawaban: A

DOWNLOAD Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK Beserta Jawabannya Ganda dan Essay Kurikulum 2013 Tahun 2022

2. Where did the robbery take place?
A. at 151 Gajahmada street
B. at 161 Pattimura street
C. at 151 Pattimura street
D. at 212 Sisingamangaraja street
E. at 161 Sisingamangaraja street

Jawaban: C

3. When did the robbery happen?
A. Sunday morning
B. Saturday morning
C. Saturday afternoon
D. Monday evening
E. Sunday afternoon

Jawaban: E

4. Why did the text above is classified as recount text?
A. Because the text talks about experience
B. Because the text talks about myth
C. Because the text talks about legend
D. Because the text describes a thing
E. Because the text explains about how to make something

Jawaban: A

DOWNLOAD Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK Beserta Jawabannya Ganda dan Essay Kurikulum 2013 Tahun 2022

The text below to answer the questions no 5-9!

Last week, I and my family went to Yogyakarta. We arrived there on wednesday in the afternoon. On Thursday, visited the temples in Prambanan. There are three big temples, the Brahmana, Syiwa and Wisnu temples. They are really amazing. We visited only Brahmana and Syiwa temples, because Wisnu temple is being renovated.

On Friday morning we went to Yogya Kraton. We spent about two hours there. We were lucky because we were led by a smart and friendly guide. Then we continued our journey to Borobudur. We arrived there at four p.m. At 5 p.m. we heard the announcement that Borobudur gate would be closed. In the evening we left for Jakarta by wisata bus.

5. The text above mainly discusses about ……
A. the trip to Yogyakarta
B. the first visit to Prambanan
C. the impression about the guide
D. the experience at Yogya Kraton
E. the impression about Borobudur

Jawaban: A

6. The purpose of the text is to …….
A. entertain readers
B. tell the experience
C. describe the smugglers
D. report an event to the police
E. inform readers about events of the day

Jawaban: B

7. What are the big temples in Prambanan?
A. angkor wat, syiwa, and sudra temples
B. paria, brahmana, and temples
C. brahmana, syiwa, and wisnu temples
D. wisnu, syiwa, and borobudur temples
E. borobudur, syiwa, and brahmana temples

Jawaban: C

8. When did they go home?
A. On Saturday morning
B. On Saturday evening
C. On Thursday evening
D. On Friday afternoon
E. On Friday evening

Jawaban: E

9. Why did they only visit Brahmana and Syiwa temples?
A. because wisnu temple was being repaired
B. because there was no wisnu temple
C. because wisnu temple was amazing
D. because wisnu temple was too small
E. because wisnu temple was being destroyed

Jawaban: A

DOWNLOAD Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK Beserta Jawabannya Ganda dan Essay Kurikulum 2013 Tahun 2022

10. Which one is the generic structure of recount text below!
A. Orientation, event, re-orientation
B. Re-orientation, event, orientation
C. Orientation, re-orientation, event
D. Event, re-orientation, orientation
E. Event, orientation, re-orientation

Jawaban: A

11. Look a piece of recount text below!
Last week, I and my family went to Yogyakarta. We arrived there on wednesday in the afternoon.

What part of generic structure which suitable with the text?
A. Orientation       D. Generic
B. Events             E. Recount text
C. Re-orientation

Jawaban: A

12. In the evening we left for Jakarta by wisata bus.

What part of generic structure which suitable with the text?
A. Orientation          D. Generic
B. Events                E. Recount text
C. Re-orientation

Jawaban: C

13. On Thursday, visited the temples in Prambanan. There are three big temples, the Brahmana, Syiwa and Wisnu temples. They are really amazing. We visited only Brahmana and Syiwa temples, because Wisnu temple is being renovated. On Friday morning we went to Yogya Kraton. We spent about two hours there. We were lucky because we were led by a smart and friendly guide. Then we continued our journey to Borobudur. We arrived there at four p.m. At 5 p.m. we heard the announcement that Borobudur gate would be closed.

What part of generic structure which suitable with the text?
A. Orientation         D. Generic
B. Re-orientation    E. Recount text
C. Events

Jawaban: C

DOWNLOAD Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK Beserta Jawabannya Ganda dan Essay Kurikulum 2013 Tahun 2022

The text below to answer the questions no 14-20!

A long time ago, very few people lived in the New Territories. There were only a few villages. If the people wanted to go from one village to another, they often had to pass through wild and unsafe forest.

One day, a farmer’s young wife went to the next village to visit her own mother and brother. She brought along her baby son. When it was time for her to leave, her brother said “ it is getting dark. Let my son, Ah Tim go with you though the forest.”

So Ah Tim led the way and the young woman followed behind, carrying her baby. When they were in the forest, suddenly they saw a group of wolves. They began to run to avoid the danger, but Ah Tim kicked against a stone and fell down. At once the wolves caught him. The young woman cried to the wolves, “ please eat my own son instead.” Then, she put her baby son on the ground in front of the wolves and took her nephew away. Everyone understood that this was because the woman was very good and kind. She had offered her own son’s life to save her nephew.

They ran back to the house and called for help. All men in the village fetched thick sticks and went back with her into the forest. When they got there, they saw something very strange. Instead of eating the woman’s baby the wolves were playing with him.

14. What separated between one village to another a long time ago in the New Territories ?
A. Another village      D. Hills
B. Forests                E. Towers and logs
C. Mountains

Jawaban: B

15. Who was Ah Tim ?
A. The young woman’s brother
B. The young woman’s brother’s son
C. The young woman’s brother and nephew
D. The young woman’s son
E. One of the men who fetched a stick

Jawaban: B

16. Who walked in front when they were in the forest ?
A. Her brother’s nephew
B. The woman
C. The woman’s son
D. Ah Tim
E. The baby and his mother

Jawaban: D

17. How could the wolves catch Ah Tim ?
A. He was stumbled by a stone
B. He was afraid
C. He ran slowly
D. The woman cried
E. The wolves were good runners

Jawaban: A

18. The woman gave her son to the wolves because…
A. She loved her nephew than her son
B. She kept a grudge on his brother
C. She wanted her son was eaten by the wolves
D. She was crazy
E. She thought about how her brother would be

Jawaban: E

DOWNLOAD Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK Beserta Jawabannya Ganda dan Essay Kurikulum 2013 Tahun 2022

19. What did the villagers bring sticks for ?
A. To bring the woman’s nephew
B. For the weapon to beat the wolves
C. For the fire woods.
D. For play
E. For building a house for the woman.

Jawaban: B

20. What is the purpose of the writer by writing the story above ?
A. To describe the danger of the villages
B. To explain how important a relative is
C. To tell the villagers’ relationship
D. To entertain the readers of the story
E. To narrate how the wolves were playing with the baby.

Jawaban: D

The text below to answer the questions no 21-23!

Once upon a time there lived a group of mice under a tree in peace. However, a group of elephants crossing the jungle unknowingly destroyed the homes of all the rats. Many of them were even crushed to death.

Then taking of rats decided to approach the elephant’s chief and request him to guide his herd through another route. On hearing the sad story, the elephant’s king apologized and agreed to take another route. And so the lives of the rats were saved.

One day elephant-hunters came to the jungle and trapped a group of elephants in huge nets. Then the elephant king suddenly remembered the king of the rats. He summoned on of the elephants of his herd, which had not been trapped, to go seek help from the king and told him about the trapped elephants.

The rat’s king immediately took his entire group of rats and they cut open the nets which had trapped the elephant’s herd. The elephant herd was totally set free. They danced with joy and thank the rats.

21. Who destroyed the homes of all rats?
A. a group of mice did
B. the hunter did
C. elephant-hunter did
D. a group of elephant did
E. elephant’s king

Jawaban: D

22. What helped the elephant’s herd free?
A. the elephant-hunter did
B. the hunters did
C. entire group of rats did
D. a group of king did
E. the trapped elephants did

Jawaban: B

DOWNLOAD Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK Beserta Jawabannya Ganda dan Essay Kurikulum 2013 Tahun 2022

23. At the end of the story, how was the elephant’s herd?
A. angry      D. dead
B. sad         E. disappointed
C. happy

Jawaban: B

The text below to answer the questions no 24-27!

The old witch locked Hansel in a cage and set Gretel to clean the house. She planned to eat them both. Each night the children cried and begged the witch to let them go.

Meanwhile, at home, their stepmother was beginning to wish she had never tried to get rid of the children. “I must find them,” she said and set off into the forest.

Many hours later, when her feet were tired from walking and her lips were dry from thirst, she came to the cottage belonging to the witch. The stepmother peeped through the window. Her heart cried out when she saw the two children.

She picked up the broom leaning against the door and crept inside. The witch was putting some stew in the oven when the stepmother gave her an almighty push. The witch fell into the oven and the stepmother shut the door.

‘Children, I have come to save you,’ she said hugging them tightly. I have done a dreadful thing.

I hope in time you will forgive me. Let me take you home and become a family again. They returned to their home and the stepmother became the best mother anyone could wish to have, and of course they lived happily ever after!

24. The story is about …
A. A stepmother who saved her children from a witch
B. A witch who is really kind
C. A father who begged a witch for money
D. Two children went to school for the first time
E. Two children saved their stepmother from a witch

Jawaban: A

25. Which statement is FALSE about the witch?
A. She locked Hansel in a cage
B. She planned to eat Hansel & Gretel
C. She set Gretel to clean the house
D. She hated the children
E. She fell into the ocean

Jawaban: E

26. “The witch fell into the oven and the stepmother shut the door.” (Paragraph 4). The underlined word “shut” can be replaced by the word …..
A. Marked    D. Closed
B. Painted    E. Polished
C. Opened

Jawaban: D

27. How did the stepmother find her children?
A. She walked into the forest
B. She got tired and met her children
C. She fell into the cliff
D. She Peeped through the windows of the witch’s cottage
E. She was pushed against the wall

Jawaban: D

Baca Juga: 40 SOAL PAT Fisika Kelas 10 Semester 2 Beserta Jawabannya, Contoh Soal PAT Fisika Kelas 10 Semester 2 K13 2022

The part of a song below to answer questions no 28-30!

HEAL THE WORLD
Michael Jackson

There’s a place in your heart
And I know that it is love
And this place it was brighter than tomorrow
And if you really try

You’ll find there’s no need to cry
In this place you’ll feel there’s no hurt or sorrow
There are ways to get there
If you care enough for the living

Make a little space
Make a better place
Heal the world

Make it a better place
For you and for me, and the entire human race
There are people dying
If you care enough for the living
Make a better place for you and for me

28. What is the writer of the song want us to do?
A. find a new planet to live together
B. help the children over the world
C. help all people over the world
D. keep the world peace together
E. keep and create better environment together

29. Based on the text of the song. How can we heal the world?
A. By cleaning our environment
B. By caring and cleaning our house
C. By saving our electicity
D. By keeping our body clean
E. By keeping our environment

Jawaban: E

30. Who is the song writer?
A. Michael Jackson     D. Katty Perry
B. Bruno Mars           E. Christina Perri
C. Adam Levine

Jawaban: E

DOWNLOAD Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK Beserta Jawabannya Ganda dan Essay Kurikulum 2013 Tahun 2022

Read the part of a song below to answer questions number 31-35!

JAR OF HEARTS
Christina Perri

I know I can’t take one more step towards you
‘Cause all that’s waiting is regret
Don’t you know I’m not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live half alive
Now you want me one more time
Who do you think you are?
Runnin’ ’round leaving scars
Collecting your jar of hearts

Tearing love apart
You’re gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don’t come back for me
Who do you think you are?

31. Who is the song writer?
A. Michael Jackson    D. Katty Perry
B. Bruno Mars          E. Christina Perri
C. Adam Levine

Jawaban: A

32. What is the song about?
A. It tells about the story of a man and woman
B. It tells about a woman’s hurt feeling
C. It tells about children around the world
D. It tells about friendship
E. It tells about a broken family

Jawaban: B

33. What does the woman want from her ex-man?
A. She wants the man to come back
B. She wants the man to stay away
C. She wants the man to apologize
D. She wants the man to marry her
E. She wants the man to live together with her

Jawaban: B

34. Based on the text of the song. How does the woman feel?
A. Happy               D. Curious
B. Sad                  E. Guilty
C. Disappointed

Jawaban: C

DOWNLOAD Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK Beserta Jawabannya Ganda dan Essay Kurikulum 2013 Tahun 2022

35. Which lyric that prove the woman loved her ex-man so much in the past?
A. Now you want me one more time
B. Collecting your jar of hearts
C. You lost the love I loved the most
D. Tearing love apart
E. So don’t come back for me

Jawaban: C

Read the part of a song below to answer questions number 36-40!

SONGS FOR A DYING PLANET
Joe Walsh

Is anyone out there?
Does anybody listen or care anymore?
We are living on a dying planet,
We’re killing everything that’s alive,
And anyone who tries to deny it
Wears a tie
And gets paid to lie

So I wrote these songs for a dying planet,
I’m sorry but I’m telling the truth,
And for everybody trying to save it
These songs are for you, too.
Is anyone out there?

36. What kind of planet are we living now?
A. good planet
B. beautiful planet
C. dying Planet
D. nice planet
E. lovely planet

Jawaban: C

37. Who are people who deny that they have killed living things?
A. people who work in the town
B. People who listen that song
C. People who live near the singer
D. People who wear a tie and get paid to lie
E. people who sell tie and T-shirt

Jawaban: D

38. “And gets paid to lie”. The word “gets paid” means …
A. promote completely
B. Pay someone
C. buy with money
D. sell with low prices
E. Receive money for work completed

Jawaban: E

DOWNLOAD Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK Beserta Jawabannya Ganda dan Essay Kurikulum 2013 Tahun 2022

39. For whom does the singers wrote that song?
A. For people who study hard
B. For people out there
C. For people who work hard
D. For the dying planet
E. for everything that is a live

Jawaban: D

40. Why does the singer feel sorry?
A. Because he tells the truth
B. Because he does not tell the truth
C. Because he lies
D. Because he can not speak
E. Because he works on the planet

Jawaban: A

Demikian terkait soal PAT Bahasa Inggris kelas 10 semester 2 dan kunci jawaban, contoh soal Bahasa Inggris kelas 10 tahun 2022.

DOWNLOAD Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK Beserta Jawabannya Ganda dan Essay Kurikulum 2013 Tahun 2022

Sumber :

Baca Yuk :

Artikel Pilihan :

Artikel Sebelumnya : «
Artikel Selanjutnya : »

Tags: , , ,